top of page

Mijn naam is Alex de Block, woonachtig in Sneek.

Naast mijn dagelijkse werk als Projectadviseur in de gezondheidszorg is er steeds meer interesse gekomen voor mijn persoonlijke ontwikkeling met o.a. Yoga en Enneagram.

Vanaf 1998 heb ik mij tevens toegelegd op het geven van massages. 

Bij de Praktijk voor Rebalancing (Kees Wagenaar, Het Zonnehuis, Exmorra) heb ik daarvoor een aantal cursussen ontspanningsmassage gevolgd en merkte met mijn handen mensen te kunnen ‘raken’ en rust geven.

In 2010 kwam de opleiding “Integratieve Massage” op mijn pad en heb ik mij de kunst van deze prachtige massagevorm eigen gemaakt. De opleiding heb ik gevolgd bij de grondlegger van de Integratieve Massage, Geert van Coillie (Centrum Venwoude, Lage Vuursche).

In 2012 heb ik de opleiding met een diploma afgesloten en mag ik mij Integratief Masseur noemen.  

Ik laat je graag kennismaken met mijn manier van masseren, waarbij de drie verschillende massagetechnieken zullen worden toegepast, en kun je ervaren wat dit met jou doet. Na een kennismakingsmassage kan in een vervolgtraject (van 4 massages) de massage steeds meer op jouw eigen lijf en wensen worden afgestemd.

0=0=0=0=0=0

Waarom de naam Petaloudes.

Petalouda betekent vlinder in het Grieks.

Petaloudes is de naam van een vallei op het Griekse eiland Rhodos waar in de zomermaanden duizenden vlinders vertoeven.

De vlindervallei is een prachtig, bebost natuurgebied met beekjes en watervallen. Het is één van mijn favoriete Griekse plekjes.

Tevens staat de vlinder (in al haar stadia) o.a. symbool voor een kleurrijke ontwikkeling, verandering, groei, kracht in kwetsbaarheid, vrijheid en innerlijke schoonheid, die op de juiste dag naar buiten komt en zich aan de wereld toont.

Integratieve Massage heeft mij meer in contact gebracht met mijn eigen gevoel en ik hoop hiermee ook te kunnen bijdragen aan het leren voelen en ontwikkelen van jouw eigen schoonheid als mens, naast het genieten van een weldadige massage.

bottom of page